Интерјву со Радмила Јованова: Истрчав 162км и освоив 2-ро место на ултрамаратон

Интерјву со Радмила Јованова: Истрчав 162км и освоив 2-ро место на ултрамаратон Во пресрет на Strumina Trail, направивме интервју со штипската атлетичарка Радмила Јованова, која воедно е дел од Trex – организатори на Strumina Trail. Неодамна во Грција на „Virgin Forest Trail“ таа истрча 162км за 30 часа, 38 минути и 5 секунди, со што…

Интервју со Бале Брзи: Имам 71 година, а трчам како да сум 30

Интервју со Бале Брзи: Имам 71 година, а трчам како да имам 30 Благоја Ацковски, меѓу тркачите познат како Бaлe Брзи, накратко ни кажа зошто се чувствува како 30 години иако има полни 71. Роден е во с. Горно Лисиче во 1953 година, а неговиот талент за атлетика е забележан уште од средното училиште, каде…

Интервју со Тони Манев: Истрчав 177,5км. Mојот сон сега е реалност.

Интервју со Тони Манев: Истрчав 177,5км. Mојот сон сега е реалност.   Во денешното интервју, имаме задоволство да разговараме со штипскиот ултрамаратонец Тони Манев, кој неодамна во Крањска Гора, Словенија истрча 177,5км за 45 часа, 35 минути и 59 секунди. Тони детално ни раскажа за највозбудливите моменти од неговата авантура и преку совети ни зборуваше…

Интервју со Мануел Трајчев: Моите рецепти се еднакво вкусни како брзата храна

Интервју со Мануел Трајчев: Моите рецепти се еднакво вкусни како брзата храна Во денешното интервју, го имаме задоволството да разговараме со Мануел Трајчев, спортски лик од нашиот град. Но, освен што редовно тренира и трча исто така промовира и здрави рецепти преку неговиот профил на Инстаграм – „The Fitnesscook“.   Мануел ни ја раскажа неговата приказна…