Интервју со Бојана Манева: На Штип му требаше Superior Runs

Денес, ja имаме честа да разговараме со Бојана Манева, извонредна спортистка од Штип која освен што донесе личен успех преку каратето, таа инспирираше и позитивни промени во нејзиниот град.   Од нејзините рани почетоци во каратето до oсновањето на фитнес центарот „Б Фит“ и реализација на општествено одговорни проекти, приказната на Бојана претставува решителност, страст…

Интервју со Игор Митревски: Од Фудбалер до Триатлонец

Superior Runs: Кажете ни нешто за вас и за вашите почетоци во спортот. Игор Митревски: Од 7 години почнав да тренирам фудбал. Се посветив на тоа до 19 години кога наидов на сериозна повреда на ‘рбетот. Тоа беше поразителен момент за мене бидејќи вложив многу во фудбалот и имав голем потенцијал. За жал, докторот ми…